Укр
Додайте товари до списку бажань
0

Nutmeg Мускатний горіх, Джайпхал 100г.

В наявності
Артикул: 9410017
282 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Опис
Nutmeg Мускатний горіх, Джайпхал виробництво Індія 100г. Nutmeg Мускатний горіх (Джайпхал) Мускатне дерево (Myristica fragrans) родом із Молуккських островів. Сьогодні це дерево росте в Західній Індії, Індонезії, Малайзії та Шрі-Ланці. Мускатний горіх – кісточка плода, схожого абрикос. Менш відома пряність – мускатний колір – тонка оболонка, яка покриває кісточку всередині плода. Після дозрівання плода, кісточку та принасінник, мускатний колір, поділяють. Мускатний колір просто сушать, а кісточки обробляють вапняним молоком і протягом кількох тижнів сушать на ґратах над вугіллям, що тліє. Трудомісткий та тривалий процес вирощування та обробки призвів до того, що мускатний горіх є однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку. Горіх чудово поєднується з м'ясом, рибою, овочами, молоком, солодкими пряниками, кексами, гарячими алкогольними напоями, як глінтвейн. Використовується мускатний горіх при виготовленні різних видів маринаду, солінь. Користь для тіла та Духа. Усуває головний біль, виявляє вторгнень, в'яжучу і заспокійливу дію, посилює статевий потяг. Підвищує апетит, виженуть глистів. Добре допомагає при кашлі, застуді, астмі, риніті. Рекомендується вживати при хворобах печінки, скупченні газів у шлунку та кишечнику, нудоті. Змішайте банан із порошком мускатного горіха, якщо ваш спокій порушила діарея. У склянку теплого молока додайте? чайної ложки мускатного горіха, випийте перед сном для позбавлення від безсоння. Вживання мускатного горіха слід обмежити під час вагітності. Застосування прянощі у кількості більше 1 чайної ложки може призвести до блювання та печіння в шлунку! Збільшує Пітту, зменшує Вату та Капху. Протипоказання: у великих дозах може спричинити печіння у шлунку та блювання. Вагітним жінкам рекомендується вживати мускатний горіх у мінімальній кількості. Цікаво. У Європі мускатний горіх став популярним із кінця XII століття. Вживання цієї пряності стало привілеєм найбагатших і найзнатніших. До кінця XVIII століття ціни на прянощі настільки піднялися, що більшість жителів європейських країн не могли дозволити собі й 1 грам. За 100 г мускатного горіха можна було купити корову та вівцю. Дуже смачно. Десерт з печені яблука. Нагрійте духовку до 280 градусів. Вимийте 4 яблука і виріжте серцевину. Покладіть у форму для запікання. Додайте води, щоб яблука не пригоріли. Змішайте 0,5 склянки родзинок із 1 ч.л. кориці, ? ч. л. мускатного горіха та жменю подрібнених горіхів. Наповніть начинкою серцевини яблук і крапніть кілька крапель розтопленого вершкового масла. Накрийте кришкою і випікайте 40 хвилин, поки яблука не стануть м'якими. Смачна, ароматна і дуже корисна страва. Матеріали з книги "СПЕЦІЇ. Подорож до Королівства смаку" Навроцька Т.В. Одеса ТЕС 2011 80 сторінок
Поширити у соцмережах

Відправка замовлень по Україні здійснюється з нашого складу чотири рази на тиждень, понеділок, вівторок, четвер, п'ятниця


Доставка здійснюється ТІЛЬКИ транспортною компанією Нова Пошта

Під час оформлення замовлення вкажіть номер відділення Нової Пошти.

Прийом та обробка замовлень здійснюється у робочі дні до 15.00

Надсилання замовлень здійснюється у робочі дні після 16.00

  • Оплата здійснюється переказом на карту, номер якої Вам надасть менеджер нашого магазина при оформленні замовлення.
  • Наложений платіж (оплата у відділенні Нової пошти при отриманні)

Гарантія від виробника 

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Характеристики
Бренд Индия
Вгору