Укр
Додайте товари до списку бажань
0

Kalonji Seed Калінджі, Чернушка, Нігелла 100 грам.

В наявності
Артикул: 9410020
66 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Опис
Kalongi Seed Калінджі, Чернушка, Нігелла виробництво Індія 100грам. Kalonji Seed Калінджі (Чорнушка, нігелла, седана) Калінджі це насіння рослини Nigella sativa сімейства лютикових. Невибаглива рослина дуже поширена у Північній Африці, Південній Європі та Південно-Західній Азії. Маленьке чорне насіння не витікає ніякого аромату, але при нагріванні він проявляється. У російській кухні чорнушка застосовується при квашенні капусти, соління огірків, кондитерських виробах. В Індії калінджі додають у страви з овочів та бобових. Баранина в густому соусі з насінням чорнушки - найсмачніша пакистанська страва. Знамениті тандирні коржики посипають саме цією пряністю. Калінджі набула популярності завдяки різноманітності смаків - гострий, пекучий і гіркий. За цю дивовижну смакову палітру французи називають нігелу "чотири спеції". Користь для тіла та Духа. Кашка з суміші меленого насіння і яблучного оцту при нанесенні на шкіру зводить бородавки, виліковує лишай, що стриг, допомагає при облисенні. Для поліпшення пам'яті рекомендується 1 раз на день з'їдати 3 г меленого насіння змішаного з 10 г меду. Калінджі є м'яким проносним і відмінним засобом від гельмінтів. Нігелла добре тонізує та надовго забезпечує приплив сил. При використанні калінджі в їжу думка стає яскравою та стрімкою. Ця пряність зміцнює твердий оптимізм у душі, віру у свої сили. Поліпшується короткочасна пам'ять, яскравіше сприймається навколишній світ. Зменшує Капху та Вату. Врівноважує Пітта-дошу. Протипоказання: вагітним жінкам не рекомендується вживання медичних доз цієї прянощі. Цікаво. Дим від спалювання насіння відганяє комах та змій. Комари особливо не люблять аромат нігелли, що перегорає. Дуже смачно. Індійський хліб з калінджі. 30г сухих дріжджів та 1 ч.л. цукру розмішайте в? склянки теплої води. Залишіть, поки суміш не почне пінитися (приблизно 10хв). Просійте 3 склянки борошна з|із| 1 ч.л. солі, змішайте із 2 ч.л. насіння калінджі, укладіть гіркою і зробіть у центрі «колодязь». 2 ст. топленої олії злегка підігрійте і змішайте з 6 ст. йогурт. Замісити тісто. Вимішуйте до еластичності, 10-15 хв. Сформуйте кулю, змастіть з усіх боків топленим маслом, покладіть тісто в глибоку чисту миску, накрийте плівкою, зробивши кілька дірочок. Залишіть у теплому місці на 2год. Тісто, що піднялося, обомніть і розділіть на 6-8 частин. Розімніть руками в плоскі коржики. Змастіть лист маслом і викладіть коржики на деко так, щоб вони не стикалися. Випікайте до золотистої скоринки при температурі 230 ° С протягом 10-15 хвилин. Вийміть готові коржики, накрийте рушником і дайте постояти 10 хвилин. Чудовий додаток до овочевих страв! Матеріали з книги "СПЕЦІЇ. Подорож до Королівства смаку" Навроцька Т.В. Одеса ТЕС 2011 80 сторінок
Поширити у соцмережах

Відправка замовлень по Україні здійснюється з нашого складу чотири рази на тиждень, понеділок, вівторок, четвер, п'ятниця


Доставка здійснюється ТІЛЬКИ транспортною компанією Нова Пошта

Під час оформлення замовлення вкажіть номер відділення Нової Пошти.

Прийом та обробка замовлень здійснюється у робочі дні до 15.00

Надсилання замовлень здійснюється у робочі дні після 16.00

  • Оплата здійснюється переказом на карту, номер якої Вам надасть менеджер нашого магазина при оформленні замовлення.
  • Наложений платіж (оплата у відділенні Нової пошти при отриманні)

Гарантія від виробника 

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Характеристики
Бренд Индия
Вгору